Wednesday, March 24, 2010

Mengapa Sekarang

Hari ini aku terkejut beruk bila melihat TV Tiga. Slot buletin utama nya betul betul memberukkan aku. Mana tidak nya, bekas ahli PKR yang kini adun bebas membuat kenyataan yang memeranjatkan satu Malaya.

Ini adalah petikan yang diambil dari berita Bernama-"Kulim-Bandar Baharu member of parliament Zulkifli Noordin said he would meet several individuals including Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak and apologise for the plots to discredit them", Earlier when debating the motion of thanks on the address of the Yang di-Pertuan Agong, Zulkifli said he was offered a generous reward to implicate Najib and wife Datin Seri Rosmah Mansor in the murder of Mongolian woman Altantuya Shaariibuu".


Soalnya disini aku bukan mahu mempersoalkan sejauh mana kebenaran hal cerita Minah Mongolia ni tetapi aku ingin mempersoalkan dimana letaknya integriti atau iman mamat Zul ni. Kerana jika benar terdapatnya habuan yang ditawar kepada nya mengapa dan kenapa sekarang dia mempersoalkan hal itu diparliament? Hal minah Mongolia ini sudah berlaku bertahun sudah dan masakan sekarang dia sedar bahawa semua tuduhan itu adalah salah?

Sebagai Islam tulen dan berketayap putih lagi suci berjanggut kecil sunnah Muhammad, mengapa kini setelah menjadi adun bebas dia berteriak? Jika benar dia di tawar kan habuan untuk mengenakan Tuan Perdana Menteri dia sudah berteriak sejak dahulu lagi. Kerana Islam itu benar tidak kira lah apa tuduhan sekalipon jika perkara itu salah ianya tetap salah, dan tidak perlu ditunggu bertahun-tahun untuk membongkar perkara ini.

Dia juga memanjatkan syukur kepada Maha Pencipta kerana menyelamatkan nya dari terus hanyut. Mengapa? Dahulu dia tidak sedar kah perjuangannya itu salah? Sebagai pejuang Islam tulen seharusnya dia sudah sedar bahawa segala tindak tanduk nya dari dahulu sudah salah. Kerana dari dahulu ucapannya penuh dengan kata pujian kepada Tuhan sambil berdoa. Takkan dia menipu rakyat dari dahulu dengan syarahan agamanya?

Jadi jika begitu nampak benar ada udang disebalik batu. Aku tidak percaya orang-orang yang fasih tentang agama ini sewenang-wenangnya bertukar fikiran. Takkanlah kerana isu Allah dia tiba-tiba membuat pengakuan ini..Aku tidak nampak signifikasinya.

Was was aku dibuatnya..Mengapa sekarang?

No comments:

Post a Comment